Terminstart 18 januari med Boxning, Slaginstrument och öppen kurdisk förskola

Bild1  Bild1

Efter en lång och välbehövlig julledighet drar Komciwan åter igång verksamheten. Den 18 januari kl: 12:00 inbjudes samtliga medlemmar och nya deltagare till terminstarten med information, anmälan och gemensam fika. Adressen är som vanligt Gustavslundsvägen 168 B, Bromma. T-bana & Tvärbanestationen Alvik  ligger 10 meter från våra lokaler.

Årets upplaga av verksamhet består av en av de mest innehållsrika kursutbudet i Komciwans 17 åriga historia.

Boxningsträning: En efterlängtad aktivitet för oss i Komciwan har länge varit att starta ett idrottsinitiativ. Denna möjlighet dök upp efter kontakt med Förenat Kurdiskt Nätverk. Den över 20 år erfarne boxningsinstruktören Remzi Acikgöz som själv har ett förflutet i Hammarby boxningsklubb kommer tillsammans med Soran Ghazi att hålla träningarna.

Kurs i Slaginstrument: Det är med stor glädje vi denna termin kommer kunna utöka musikkurser till att även inkludera kurser i diverse slaginstrument. Som musiklärare har Komciwan ingått ett samarbete med musikern Dana Saz som utbildat sig vid Suleymaniyas musikhögskola. Utöver alla former av slaginstrument spelar Dana även Tembûr och piano. Vi vill hälsa Dana välkommen till Komciwan familjen.

Öppen Förskola: I Komciwan har vi länge känt att det finns en ålderskategori som vi saknat aktiviteter för. Nu äntligen har vi fattat beslut och avser att dra igång en öppen förskola för samtliga barn mellan 0-4 år att tillsammans med föräldrar komma och umgås, leka och sjunga på kurdiska. Flertalet svenska barnvisor har översatts till kurdiska och tillsammans med er föräldrar tar vi fram nya och gamla kurdiska visor, lekar som vi introducerar barnen med. Som ansvarig för denna aktivitet har vi vår organisatör i föreningen, Sukrî Demir som är pedagog i grunden.

Tidigare kurser fortsätter: Utöver ovan nyheter fortsätter tidigare kurser med Tembûr-kursen under ledning av musikern och sångaren Yaşar Burguncu. Våra dansgrupper fortsätter med åldersgrupperna 9-15 under ledning av ordförande Hêlîn Aldur år ochvår äldsta dansgrupp för 17 år och äldre under ledning av Jînda îsî och Hêlîn Sönmez. Kurdiska språkkursen i nordkurdiska/kurmancî fortsätter även denna termin.

Varmt välkomna till terminstart/ Komciwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*