November Aid Projekt, Komciwans stöd för flyktingar från Kobane

Under det senaste halvåret har hela världen kunnat bevittna en av historien värsta barbarer i form av IS/Daesh dra fram i Kurdistan, Syrien och Irak och tillintetgöra allt vad civilisation kännetecknar. Större delen av Irak och Syrien är nu under deras blodiga händer. Daesh har nu vänt sig systematiskt mot de kurdiska områderna och städerna i Kurdistan. Tidigare på sensommaren mot den kurdiska staden Shingal och just nu mot den kurdiska staden Kobane som under den senaste månaden varit under hård tryck från Jihadisterna. Som ett direkt resultet av detta har en stor migration av flyktingar skett. Många har tagit sin tillflykt till den Kurdiska Regionala Regeringens områden. Från staden Kobane har över 200 000 flyktingar lyckats ta sig över gränsen till Turkiet. Många av dessa befinner sig nu i tllfälligt uppställda flyktinganläggningar i staden Suruc.

Komciwan är nu därför fullt igång med att dra igång ett stödprojekt för de flyktingar som flytt från Kobane. Vintern närmar sig med stormsteg och många som lever i dessa tunna tältläger som är uppställde har inte kunnat ta med sig mer än vad man orkat bära under flykten. Medlemmarna Rojda Budak och Seyran Yildiz som initiativtagare tillsammans med vår föreningsordförande Helîn Haco kommer att ro projektet i hamn.

För dig som vill hjälpa till som volontär är varmt välkommen att höra av dig antingen här på hemsidan eller via projektets egna facebook sida, enligt nedan.

För ytterligare information besök sidan. Vidare information om projektet kommer att anslås här på hemsidan så snart ett program fastställts och datum, tid och plats bestämts.

https://www.facebook.com/pages/November-Aid-Project/580645045396644

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*