Komciwans Terminsstart 6 september 2015

Destpeka xebatên demsala payîzê 2015  Terminstart HT 2015

Komciwan öppnar återigen upp sin port efter lång sommarvila, den 6 september kl: 12:00. Samtliga medlemmar och nya deltagare inbjudes till terminstarten med information, anmälan och gemensam fika. Adressen är som vanligt Gustavslundsvägen 168 B, Bromma. T-bana & Tvärbanestationen Alvik  ligger 10 meter från våra lokaler. Obs! Vi håller inga kurser vid detta tillfälle utan du får information och möjlighet att bekanta dig med din ansvarige ledare/lärare. Första kurstillfälle blir söndagen 13 september.

Våra ordinarie kursutbud hålls i vanlig ordning enligt nedan:

Öppen Förskola på kurdiska: Vår nysatsning sedan i våras har varit en omtyckt aktivitet som besökt av många barnfamiljer. Öppna förskolan är till för samtliga barn mellan 0-4 år att tillsammans med föräldrar komma och umgås, leka och sjunga på kurdiska. Flertalet svenska barnvisor har översatts till kurdiska (se nyhetsflödet på hemsidan för tillgång till sånghäftet) och tillsammans med er föräldrar tar vi fram nya och gamla kurdiska visor, lekar som vi introducerar barnen med. Som ansvarig för denna aktivitet är föräldern Avîn som under vårterminen sysselsatt och initierat barnen i allt från pyssel till lekar, sång och klipp och klistring. Vår organisatör i föreningen, Sukrî Demir som är pedagog i grunden finns också med.

Tidigare kurser fortsätter: Tidigare kurser som den populära Tembûr-kursen under ledning av musikern och sångaren Yaşar Burguncu fortsätter. Liksom våra dansgrupper med åldersgrupperna 5-8 introducerad av styrelseledamoten Berî Aldûr och 9-14 år under ledning av ordförande Hêlîn Aldûr. Vår äldsta dansgrupp för 15 år och äldre fortsätter också i vanlig ordning.

Möjlighet till kurser i slaginstrument, kurdiska språkkursen och teaterkurs: Beroende på visat intresse har Komciwan möjlighet att även organisera kurser i slaginstrument, kurdiska samt teater. Komciwan har bundit goda kontakter med lärare som kan utbilda och lära ut dessa kurser. Är ni ni därför en grupp av vänner och bekanta som vill prova på eller lära er mer i instrument, kurdiska eller teater emotser vi er kontakt omgående så att vi kan bereda plats för detta i vår höstschema.

Varmt välkomna till terminstarten/ Komciwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*