Höstterminen 2016, drar igång 4 september

Destpêka Payîz 2016 Terminstart HT 2016

Komciwan drar återigen igång verksamheten. Den 4 september kl: 12:00 inbjudes samtliga medlemmar och nya deltagare till terminstarten med information, anmälan och gemensam fika. Adressen är som vanligt Gustavslundsvägen 168 B, Bromma. T-bana & Tvärbanestationen Alvik ligger 10 meter från våra lokaler. 

Årets upplaga av verksamhet består av kurser i dans, tembûr, språk och öppen förskola för de yngsta.

Öppen Förskola: påbörjades under föregående år och har kommit att bli en mycket omtyckt aktivitet för en åldersgrupp, 0-4 år som tidigare inte omfångets av Komciwan.  Barn mellan 0-4 år tillsammans med föräldrar har välkomnats för att tillsammans umgås, leka och sjunga på kurdiska. Flertalet svenska barnvisor har översatts till kurdiska och tillsammans med er föräldrar tar vi fram nya och gamla kurdiska visor och lekar som vi introducerar barnen med. Som ansvarig för denna aktivitet har vi vår organisatör i föreningen, Sukrî Demir som är pedagog i grunden.

Tidigare kurser fortsätter: Utöver ovan nyheter fortsätter tidigare kurser med Tembûr-kursen under ledning av musikern Dara Zaxoi. Kurdiska språkkursen i nordkurdiska/kurmancî fortsätter även denna termin med läraren Kovan Amedi.

Tidigare huvudinstruktörerna i dans Atilla Yavus och Sevgi Yildiz har återigen valt att ta övergripande ansvar för danskurserna i föreningen. Tillsammans med utvalda dansare får Atilla Yavuz och Sevgi Yildiz i uppdrag att ta fram och träna komciwans dansgrupper. Komciwan vill på detta sätt initiera en nysatsning på dansverksamhet och avser att starta grupper i följande tre åldersgrupper. 5-8 år, 9-15 år samt en äldre grupp för 16 år och äldre.

Varmt välkomna till terminstart/ Komciwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*