Äntligen terminsstart, välkommen till höstens aktiviteter 3 september

Despêk Payiz 17En lång sommarlov har vi nu att lämna bakom oss. Aktiviteterna drar äntligen igång. För att vi haft uppehåll från ordinarie verksamhet har Komciwan dock inte helt varit passiva under sommaren. Vår äldsta dansgrupp har hunnit avverka både deltagande på flera bröllop men också medverkat till en musikvideo med artisten Aso. Musikvideon släpps inom de närmaste dagarna.  

I årets upplaga av aktiviteter bjuder Komciwan på en nyhet, nämligen den mycket efterfrågade kursen i slaginstrument. Moshtagh Feizyabidrar, Student på Kungliga musikhögskolan har ingått ett samarbete med Komciwan och kommer att hålla i kursen för slaginstrument däri han kommer att fortbilda i bl.a. Dahol, Erbane, tarpirka osv. Moshtagh kommer också att bli en kompetent tillskott för vår tidigare satsning på Musikstudion som sedan förra året är igång. Den 3 september kl: 12:00 inbjudes samtliga medlemmar och nya deltagare till terminstarten med information, anmälan och gemensam fika. Adressen är som vanligt Gustavslundsvägen 168 B, Bromma. T-bana & Tvärbanestationen Alvik ligger 10 meter från våra lokaler. 

Årets upplaga av verksamhet består vid sidan av ovan slaginstrument kurs av kurser i kurdisk folkdans, Tembûr, Kungfu, språk och öppen förskola för de yngsta.

Öppen Förskola: påbörjades 2015 och har kommit att bli en mycket omtyckt aktivitet för en åldersgrupp, 0-4 år som tidigare inte omfångets av Komciwan.  Barn mellan 0-4 år tillsammans med föräldrar har välkomnats för att tillsammans umgås, leka och sjunga på kurdiska. Flertalet svenska barnvisor har översatts till kurdiska och tillsammans med er föräldrar tar vi fram nya och gamla kurdiska visor och lekar som vi introducerar barnen med. Som ansvarig för denna aktivitet har vi vår organisatör i föreningen, Sukrî Demir som är pedagog i grunden.Terminstart HT 17

Tidigare kurser fortsätter: Utöver ovan nyheter fortsätter tidigare kurser med Tembûr-kursen under ledning av musikern Dara Zaxoi. Kurdiska språkkursen i nordkurdiska/kurmancî fortsätter med läraren Kovan Amedi. Vår KungFu satsning fortsätter som tidigare under ledning av Sam Heval Sente. Vår kompletta musikstudion under ledning av styrelseledamot Hawar fortsätter i vanlig ordning. Här kan du bl.a. få hjälp att spela in en egen låt eller lära dig grunderna som DJ.

För danskurserna är inför höstterminen föreningsordförande Helin Sönmez tillsammans med styrelsemedlem Helîn Aldur satta som huvudinstruktörer. De har i uppdrag att ta fram och träna komciwans dansgrupper. Komciwan vill här uppmana samtliga medlemmar och vänner att sprida ordet om vår unika dansverksamhet. Vi avser att starta grupper i följande tre åldersgrupper. 5-8 år, 9-15 år samt en äldre grupp för 16 år och äldre under hösten.

Varmt välkomna till terminstart/ Komciwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*