Komciwans terminstart våren 2016

Nyhet inför vårterminen: Tidigare huvudinstruktören i dans Atilla Yavus har återigen valt att ta övergripande ansvar för samtliga danskurser. Tillsammans med utvalda dansare får Atilla Yavuz i uppdrag att ta fram och träna komciwans samtliga dansgrupper

imageimage

Äntligen drar Komciwan igång verksamheten igen. Den 17 januari kl: 12:00 inbjudes samtliga medlemmar och nya deltagare till terminstarten med information, anmälan och gemensam fika. Adressen är som vanligt Gustavslundsvägen 168 B, Bromma. T-bana & Tvärbanestationen Alvik ligger 10 meter från våra lokaler.

Komciwan kommer under vårterminen att påbörja en särskild satsning för att integrera nyanlända barn och ungdomar i vår verksamhet. Vi vill därför passa på att uppmana alla medlemmar och läsare av komciwans.com att upplysa nyanlända barn och ungdomar om Komciwans verksamhet. Vi tro att ni tillsammans med komciwans unika verksamhet har en fördelaktig möjlighet att erbjuda vardagskvalitè och hjälpa till att välkomna våra nya medmänniskor till Stockholm och Sverige. 

Årets upplaga av verksamhet består av kurser i dans, teater, tembûr, språk och öppen förskola för de yngsta.

Öppen Förskola: påbörjades under föregående år och har kommit att bli en mycket omtyckt aktivitet för en åldersgrupp, 0-4 år som tidigare inte omfångets av Komciwan.  Barn mellan 0-4 år tillsammans med föräldrar har välkomnats för att tillsammans umgås, leka och sjunga på kurdiska. Flertalet svenska barnvisor har översatts till kurdiska och tillsammans med er föräldrar tar vi fram nya och gamla kurdiska visor och lekar som vi introducerar barnen med. Som ansvarig för denna aktivitet har vi vår organisatör i föreningen, Sukrî Demir som är pedagog i grunden.

Tidigare kurser fortsätter: Utöver ovan nyheter fortsätter tidigare kurser med Tembûr-kursen under ledning av musikern och sångaren Yaşar Burguncu. Kurdiska språkkursen i nordkurdiska/kurmancî fortsätter även denna termin med läraren Kovan Amedi. Den lyckade satsningen på teater under hösten där gruppen redan uppträtt vid två olika tillfällen fortsätter givetvis även under våren, under ledning av Halmat Mohammad.

Tidigare huvudinstruktören i dans Atilla Yavus har återigen valt att ta övergripande ansvar för samtliga danskurser. Tillsammans med utvalda dansare får Atilla Yavuz i uppdrag att ta fram och träna komciwans samtliga dansgrupper. Komciwan vill på detta sätt initiera en nysatsning på dansverksamhet och avser att starta grupper i följande tre åldersgrupper. 5-8 år, 9-15 år samt en äldre grupp för 16 år och äldre.

Varmt välkomna till terminstart/ Komciwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*